Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

link exchange :) semiggu 2 kali saya akan singgah blog anda

Friday, 23 November 2012

Tips : Tulis Blog


ASSALAMUALAIKUM ! !


Ok, mula-mula sekali aku bukan hebakk macam F L , dan juga bukan la secantik Irine Nadia , malah aku juga tidak semacho Ben Ashaari. Yang pastinya aku Nurun Nasuha yang sebenar, no plastic surgery, no cucuk-cucuk botox ataupun no mandi bunga untuk nampak gorjes seperti mereka-mereka.  

*eh, followers ade ciput je.. macam good-good je nak bagi tips..

Memang folllowers sikit, sebab aku jarang update blog ni apatah lagi BW blog korang-korangkan. 
Aku kongsikan tips ini sekadar suka-suka di samping nak kongsi pengalaman BW aku dengan korang. Sebenarnya dah lama aku terlibat dalam dunia blog ni, hampir 2 tahun. Tapi aku sangat lah termalas untuk aktifkan blog ni. So dia berkepuk je dalam alam maya ni. 







B T W, siapa yang sudi baca , baca la ye..kalau ada yang salah atau pun mengarut sila tinggalkan komen korang ye. Tapi jangan la komen mengutuk. Nanti I sentap uoolss.. 

  1. Tolong jangan buat ayat terlalu menggunakan shortfrom.
                        * smalam, gle best..ak gan kwn ak lpak at tpi pntai smpai kul 1.
                        * ade ke owq tayunk aq.. sob sob.. sob
                        * mak titew bli an titew hanpong..



Korang, blog kita ni kan umum, so sesiapa pun boleh baca termasuk Obama tau !
Jadi apa kata tulis baik-baik, tak susah pun kan.. Mana tahu ada omputih pandai Bahasa Melayu..
Dia akan selalu BW blog korang, da trafik korang tinggi. Lepas tu earning Nuffnang naik. 
*Print screen - post kat blog. Done !


           2.  Tolong jangan letak benda yang tak patut dalam blog korang.
                    * ada falling love lah, lepas tu ada nama panjang-panjang kejar mouse
                       sejujurnya , itu memang nampak sangat cantik. Tapi korang tahu tak benda
                       alah tu menyusahkan pembaca blog kita nak click something. Readers nak
                       click iklan Nuffnang lepas tu terclick cancel. Tak ke berputih mata korang disitu.
       
                    * Falling love rain kelopak bunga, memang orang fikir *wow ! kreatifnya dia..
                       ada hujan dalam blog dia.. Tak basah ke ? *joking!
                       Dulu saya ada buat juga macam tu, tapi saya da buang sebab asyik hang je
                       komputer, means dia loading la. Dapat pula jenis readers yang tahap                    
                        kesabarannya kurang, sempat keluar suku je header blog korang. Terus dia
                       cancel, sebab lama sangat loading.


     3. Tolong jangan letak banyak sangat music video @ music dalam blog.
 
            *   Pemain music SCM korang mesti pernah dengarkan, pernah lihatkan..
                 yang gunanya pasti ramai. Memang ia bagus, sebab kita hanya perlu
                 cari url lagu yang kita nak lepastu pastekan pada pemain music tu.
                 Lagu pun dimainkan -,- . Sebenarnya, benda tu membuatkan blog
                 anda sanagt loading tahu. Aku da guna sebelum ini, tapi da buang da..
                 Memanjang loading jenis aku ni pula tak suka menunggu. 




banyak lagi alternatif lain nak isi lagu dalam blog ini, aku share sebab kesian dekat readers korang.




ok itu sahaja ! * cuci mata sikit tengok Beto kusyairy
#IstanbulAkuDatang.
       






#thankz for reading this entry -,-







3 comments:

  1. good tips...betul2...semua tu ada betul nye

    ReplyDelete
  2. aku tgk cite tu aritu..best siot... err..cume....

    blog aku berat tak?????

    ReplyDelete
  3. s y stuju tu..

    http://kisahhidupku1999.blogspot.com/

    ReplyDelete

hamsamida ^^"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...