Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

link exchange :) semiggu 2 kali saya akan singgah blog anda

Friday, 23 November 2012

Tips : Tulis Blog


ASSALAMUALAIKUM ! !


Ok, mula-mula sekali aku bukan hebakk macam F L , dan juga bukan la secantik Irine Nadia , malah aku juga tidak semacho Ben Ashaari. Yang pastinya aku Nurun Nasuha yang sebenar, no plastic surgery, no cucuk-cucuk botox ataupun no mandi bunga untuk nampak gorjes seperti mereka-mereka.  

*eh, followers ade ciput je.. macam good-good je nak bagi tips..

Memang folllowers sikit, sebab aku jarang update blog ni apatah lagi BW blog korang-korangkan. 
Aku kongsikan tips ini sekadar suka-suka di samping nak kongsi pengalaman BW aku dengan korang. Sebenarnya dah lama aku terlibat dalam dunia blog ni, hampir 2 tahun. Tapi aku sangat lah termalas untuk aktifkan blog ni. So dia berkepuk je dalam alam maya ni. 







B T W, siapa yang sudi baca , baca la ye..kalau ada yang salah atau pun mengarut sila tinggalkan komen korang ye. Tapi jangan la komen mengutuk. Nanti I sentap uoolss.. 

  1. Tolong jangan buat ayat terlalu menggunakan shortfrom.
                        * smalam, gle best..ak gan kwn ak lpak at tpi pntai smpai kul 1.
                        * ade ke owq tayunk aq.. sob sob.. sob
                        * mak titew bli an titew hanpong..



Korang, blog kita ni kan umum, so sesiapa pun boleh baca termasuk Obama tau !
Jadi apa kata tulis baik-baik, tak susah pun kan.. Mana tahu ada omputih pandai Bahasa Melayu..
Dia akan selalu BW blog korang, da trafik korang tinggi. Lepas tu earning Nuffnang naik. 
*Print screen - post kat blog. Done !


           2.  Tolong jangan letak benda yang tak patut dalam blog korang.
                    * ada falling love lah, lepas tu ada nama panjang-panjang kejar mouse
                       sejujurnya , itu memang nampak sangat cantik. Tapi korang tahu tak benda
                       alah tu menyusahkan pembaca blog kita nak click something. Readers nak
                       click iklan Nuffnang lepas tu terclick cancel. Tak ke berputih mata korang disitu.
       
                    * Falling love rain kelopak bunga, memang orang fikir *wow ! kreatifnya dia..
                       ada hujan dalam blog dia.. Tak basah ke ? *joking!
                       Dulu saya ada buat juga macam tu, tapi saya da buang sebab asyik hang je
                       komputer, means dia loading la. Dapat pula jenis readers yang tahap                    
                        kesabarannya kurang, sempat keluar suku je header blog korang. Terus dia
                       cancel, sebab lama sangat loading.


     3. Tolong jangan letak banyak sangat music video @ music dalam blog.
 
            *   Pemain music SCM korang mesti pernah dengarkan, pernah lihatkan..
                 yang gunanya pasti ramai. Memang ia bagus, sebab kita hanya perlu
                 cari url lagu yang kita nak lepastu pastekan pada pemain music tu.
                 Lagu pun dimainkan -,- . Sebenarnya, benda tu membuatkan blog
                 anda sanagt loading tahu. Aku da guna sebelum ini, tapi da buang da..
                 Memanjang loading jenis aku ni pula tak suka menunggu. 




banyak lagi alternatif lain nak isi lagu dalam blog ini, aku share sebab kesian dekat readers korang.




ok itu sahaja ! * cuci mata sikit tengok Beto kusyairy
#IstanbulAkuDatang.
       






#thankz for reading this entry -,-







Monday, 19 November 2012

! Bertemu Kembali !

ASSALAMUALAIKUM ! !


setelah sekian lama blog aku di biarkan sepi , melayan perasaannya sendirian, begitu juga aku..terlalu banyak perkara yang perlu difikirkan,mengalahkan PM pula.(bajet ade hubby+anak je).

bukan la masalah cinta yang aku fikirkan, jauh sekali masalah kependekkan ku ini,
sebenarnya masalah praktikal lah yang aku fikirkan, aku fikirkan bagaimana untuk menyelesaikan report aku yang terkandas sejak minggu lalu, report membunuhku secara perlahan-lahan tanpa aku sedar.tapi die tidak mampu membunuhku, hakikatnya aku masih mampu mengukir coretan buat blog ini.

Dan minggu lalu aku telah membuang reportku jauh-jauh ! jauh sejauhnya sehingga aku dapat ambilnya kembali tapi memakan masa yang agak lama.aku perlu merangkak untuk dapatkannya, aku perlu merayu untuk ia kembali dan aku perlu ihklas menerimanya kembali. dan akhirnya, sekarang ia setia mati bersamaku untuk meneruskan perjuangan ku di PPoliteknik Port Dickson kelak.

Setelah aku buang, aku pergi berfoya-foya dengan kawan baik ku HAHAHAHA !
saat itu, kulit muka report pon aku da lupa, terlalu taksub akan vacation balik hari aku..

last week aku pergi Gunung Senyum gan gurls aku, pemergian yang tidak dirancang sama sekali malah tidak ku relakan pemergiannya itu. alkisahnya aku telah dipaksa mati-mati oleh mereka ! *mata bersinar-sinar datang merayu pujuk aku..dan aku ke SINI !!


Layan gambar ok :)

GUNUNG SENYUM













da penat SENYUM kat Gunung Senyum , kami berpindah ke KFC mengunyah makanan pula :D












terasa diriku bagai Fatin Liyana pakai tudung syria.. HEHEHE!

#now, i will do it my report nicely and lovely lalalala






Friday, 2 November 2012

Berlakon -,-


One, Two ,Three  ACTIONS !


Heheee, jangan la terngaga luas sangat mulut tu, aku tak berlakon dalam tv la.. Aku berlakon dalam hidup aku sendiri demi kebaikkan sendiri.
u know what i means? 





this is what i means.
Aku berlakon buat kerja dekat ofiss ni.
Bila Madam masuk ofis, Cepat je tanggan aku capai buku gan pen..hehe


#ala, korang-korang pun pernah buatkan..Baik mengaku ! 
Hari ni hari jumaaattt.. 

SALAM JUMAAT -,-











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...